В ході навчання в липні будемо розбирати реальні кейси шахрайства.

До Вашої уваги реальний випадок “успішного, нестандартного, креативного стартапу”.Threranos (Теранос) — збанкрутіла американська технологічна корпорація в галузі медичних послуг, її вважають найбільшою аферою сучасності. Довгий час засновники позиціювали свій стартап як проривну технологічну компанію, яка розробила аналізи крові, що потребують забору невеликої кількості крові. Аналізи можна було б здати дуже швидко за допомогою компактних автоматизованих пристроїв, розроблених компанією. Однак пізніше такі твердження виявилися неправдивими. 2018 року компанію визнали банкрутом.

Для внутрішнього аудитора суть превалює над формою. Відсутність контенту часто прикривають вишуканою формою, фаховими фахівцями та експертними експертами. Відтак авторитети нав’язують точку зору, яка не завжди відповідає дійсності і є об’єктивною. Всі стандарти внутрішнього аудиту визнають важливість об’єктивності, незалежності, компетентності.

В ході курсу в липні поговоримо про наслідки відмови від критичного мислення.
Приєднуйтесь, буде цікаво.

До Вашої уваги уривок із книги Джона Керрейру «Дурна кров: таємниці та брехні стартапу Кремнієвої долини» в українському перекладі видавництва BookChef.